V Medzilaborciach pokračujú v II. etape projektu Warhol City

17.08.2006 Medzilaborce

Medzilaborce 17. augusta (TASR) - Dovedna 29 miliónov korún si vyžiada druhá etapa projektu Warhol City, ktorý má do značnej miery zmeniť tvár spomínaného me...
Medzilaborce 17. augusta (TASR) - Dovedna 29 miliónov korún si vyžiada druhá etapa projektu Warhol City, ktorý má do značnej miery zmeniť tvár spomínaného mesta známeho doma aj v zahraničí ako mesto kráľa pop-artu Andyho Warhola.

Samospráva na realizáciu projektu získala finančné prostriedky zo štrukturálnych fondov Európskej únie. V súčasnosti má rozostavaných päť stavebných objektov. \"Týka sa to dvoch chodníkov verejného osvetlenia a samotného skanzenu, vrátane parkoviska k nemu, \" uviedol dnes pre TASR Adrián Kaliňák z Mestského úradu v Medzilaborciach. Dodal, že v skanzene vznikne dovedna sedem objektov - päť domčekov, vrátane kópie rodičovského domu A. Warhola, jeden hospodársky dvor a kostolík. Tieto stavby by mali zmeniť tvár mestského parku, ktorý sa neraz stal terčom vandalizmu. \"Sľubujeme si od toho v úvodzovkách povedané mestskú atrakciu, ktorá bude obsahovať aj vstupný prístrešok s rôznymi upomienkovými predmetmi, \" doplnil Kaliňák.
Stavebná firma podľa neho finišuje na zemných úpravách. Práce prebiehajú podľa harmonogramu čo znamená, že avizovaný septembrový termín ukončenia druhej etapy projektu by mal byť splnený.
Druhý projekt sa dotkne aj komplexnej rekonštrukcie miestnych komunikácií na Sídlisku Vrch a vybudovania 150-kilometrovej siete turistických chodníkov, prepojených na poľskú stranu s potrebným označením a odpočívadlami. Kaliňák dodal, že tento projekt bol zaradený medzi tri najlepšie projekty na Slovensku, ktoré budú osobitne sledované Európskou komisiou.
Po ukončení lokálnej miestnej infraštruktúry príde v Medzilaborciach na rad tretí projekt. Jeho obsahom bude je vybudovanie turistickej informačnej kancelárie s kompletným vybavením, rekonštrukcia mestskej plavárne a pod.
 

Vyberte región